Eten en drinken tijdens je kampeervakantie

De kerngedachte van kamperen is natuurlijk het genot van de buitenlucht. Je kiest voor een vakantie in de vrije natuur, aan zee of vlakbij een bijzondere locatie en je wil er zo weinig mogelijk van missen. Je zal dan vooral veel tijd doorbrengen in de buitenlucht. En daar krijg je honger van, en dorst. Hierbij geven we enkele tips om op een eenvoudige manier te genieten van eten en drinken tijdens je vakantie in een tent.

lekker kamperen

Koelkast puur natuur

Kamperen doe je vooral in de zomer. Je rekent er dan ook op dat het weer je gunstig gezind is en dat je kan genieten van de zon. Bij voorkeur kies je dan een campingplekje aan het water (lekkere duik nemen!). Maar dat betekent natuurlijk ook dat je voorraad water, frisdrank of bier goed gekoeld moet worden. Wat is er dan makkelijker dan ze in een netje of in een plastic tas te stoppen en deze in het water van de rivier te hangen? Let er overigens wel op dat je ze stevig vastmaakt aan je tent of een tak, om te vermijden dat ze wegdrijven op het water.

Sla er maar eens op

Tijdens je vakantie is het natuurlijk leuk om verse groenten te kopen op een lokale markt. Maar misschien is er geen markt vlakbij, of heb je gewoon geen zin in al het gedoe van groenten wassen en snijden. Dan kan je ook gewoon een blikje openmaken. Tenminste, als je er aan hebt gedacht om een blikopener mee te nemen… Helaas blijkt dit een van de meest “vergeten” items te zijn voor een kampeervakantie. Maar niet getreurd, Moeder Natuur helpt je graag een handje. Met een ietwat stevige steen kan je immers eens flink op je blik slaan om deze open te maken. Niet meteen de meest verfijnde manier om te koken, maar ach, het is vakantie, toch?

Bye bye mieren

Kamperen is terugkeren naar de vrije natuur. Dat doe jij misschien 1 keer per jaar. Maar er zijn natuurlijk heel wat natuurlijke bewoners van het stukje gras dat jij hebt gereserveerd voor enkele dagen of een week. Die wonen er het hele jaar door en laten zich niet verjagen van hun stekje omdat jij er je tent neer zet. Integendeel, zodra ze al het lekkers in de gaten krijgen dat jij hebt meegebracht, zijn ze vastbesloten er ook iets van mee te pikken. Laat je eetlust en je rust echter niet bederven door een colonne mieren. Houd ze op afstand door zo weinig mogelijk op de grond te knoeien. En, zet je voorraad eten of drank op tafels en stoelen waarvan je de poten in een bakje water zet. Mieren houden immers niet van natte voeten…

camping plagen

BrianEten en drinken tijdens je kampeervakantie

Leave a Comment