Kamperen in het centrum van de Belgische visserij

De Belgische kuststrook is lang en biedt een zeer gevarieerd aanbod van bezienswaardigheden, activiteiten en verblijfsaccommodaties. Bij heel wat strandtoeristen staan Blankenberge en Oostende bovenaan de lijst met favoriete bestemmingen. Maar er zijn nog tal van andere steden die een vakantie aan het Noordzeestrand zo interessant maken. We nemen dan ook eens een kijkje in Zeebrugge, de grootste vissershaven van België.

Verse vis

Iedere dag wordt de verse visvangst direct aan wal verkocht in een van de talrijke viswinkels en –kramen. Je kan er de dagverse lading wijting, zeebaars of paling bewonderen. Of grijp zeker ook je kans om een portie verse grijze garnalen te kopen en deze ter plaatse op te eten. Zo zie of ruik je niet alleen de zee, je proeft ze ook in de meest pure vorm!

Zeevaart

Dankzij de visserij vind je er talrijke vissersboten die een blik gunnen achter de schermen van de visvangst. Daarnaast kan je ook een bezoekje brengen aan de mooie jachthaven waar je de kleine en grote zeil- of motorboten kan bewonderen. En als je niet genoeg kan krijgen van de indrukwekkende wereld van de zeevaart, kan je ook een tochtje maken met een rondvaartboort in de haven van Zeebrugge. Je vaart er tussen en naast de enorme kolossen van de internationale zeevaart.

Landrotten

Maar ook als je niet per se op zoek bent naar een maritieme vakantie, kan je in Zeebrugge terecht als uitvalsbasis naar een van de andere talrijke kustplaatsen. Met de kusttram kan je de volledige Belgische kuststrook aan het Noordzeestrand bezoeken. Het is een bijzondere ervaring voor heel wat vakantiegangers, en zeker voor de kinderen. En als je ook een uitstapje wil maken naar het binnenland, ben je in een mum van tijd in het prachtige Brugge.

kamperen aan de belgische kust

Campings

Dankzij haar grote aantrekkingskracht op vakantiegangers uit de hele wereld, vind je in en rondom Zeebrugge circa 20 campings. Een groot deel ervan richt zich specifiek op families. Zij bieden dan ook heel wat (kinder)animatie en de nodige accommodaties om te kunnen genieten van een aangename vakantie voor de hele familie. Een enthousiast team van animatoren bezorgt de kinderen een onvergetelijke kampeerervaring, terwijl de ouders tot rust kunnen komen aan het strand of op de boulevard. De campings variëren van klein tot groot en bieden een comfort vanaf eenvoudig tot en met zeer luxueus. De faciliteiten zijn netjes en de prijzen zijn zeer democratisch.

 

BrianKamperen in het centrum van de Belgische visserij

Leave a Comment