Kamperen in “het Venetië van het noorden”

In het West-Vlaamse Brugge waan je je al snel in het verre Italië. De pittoreske straatjes, de authentieke panden en vooral de talrijke grachten in de binnenstad staan garant voor een heerlijk verblijf in het zgn. “Venetië van het noorden”.

Campings vlakbij het centrum

Aan de rand van het Brugse stadcentrum vind je meerdere campings waar je tegen democratische prijzen van 20 tot 26 euro per dag/nacht kan overnachten in een stacaravan (2 personen). Vanzelfsprekend zijn er ook een aantal campingplekken beschikbaar voor overnachtingen met de tent. Een van de campings ligt zo dicht bij het centrum dat je op wandelafstand bent van de bars, restaurant en winkels. Als je na het winkelen terug naar je tent of caravan wil gaan, kan je ook gebruik maken van het uitstekende openbaar vervoer in Brugge dat je tot aan de ingang brengt van de camping.

Cultuur en historie

De Brugse binnenstad lijkt een levend museumplaatje. Er valt enorm veel te zien en te beleven. Hierna volgt een kleine greep uit het imposante aanbod:

  • als je op de Markt staat, kan je de prachtige panden bewonderen die gebouwd zijn met mooie trapgevels. Je kan ze uitvoerig bekijken terwijl je geniet van een lekker hapje of drankje in een van de talrijke restaurants die zich op de Markt bevinden;
  • de indrukwekkende Onze-Lieve-Vrouwekerk heeft een toren van 122 meter hoog wat ook meteen het hoogste punt is van Brugge. In deze gotische kerk vind je op het altaar een mooi marmeren beeld van Madonna met het Kind;
  • het Begijnhof is een prachtige oase van rust. Zodra je onder de toegangsboog doorloopt, lijk je in de tijd terug te gaan. De mooie open ruimte is omringd door typische witte huisjes, een kerk, gras en bomen. De huidige bewoners, Benedictijnenzusters, ontvangen je graag in hun bijzondere leefomgeving

Te land, te water, …

Dankzij de veelzijdigheid van Brugge kan je kiezen uit tal van mogelijkheden om deze prachtige stad te bezoeken. Je kan natuurlijk kiezen voor een van de talrijke wandel- of fietsroutes. Daarnaast kan je je laten rondrijden met een paard en koets (met meertalige gids) en natuurlijk mag je een rondvaart door de grachten niet overslaan. Een bezoekje aan “het Venetië van het Noorden” is immers niet compleet zonder een ritje met een rondvaartboot.

Lekker varen door de grachten van Brugge

Tijdig boeken

Brugge is een immens populaire vakantiebestemming. Het is dan ook zeker aan te raden om tijdig een plekje te reserveren op een van de campings. Vooral tijdens de zomermaanden is het noodzakelijk om op voorhand te boeken.

BrianKamperen in “het Venetië van het noorden”

Leave a Comment